tirsdag 16. juli 2019

Kjøttproduksjon co2

En viktig grunn til at utslipp fra kjøttproduksjon er høye på verdensbasis,. Når man hogger skog uten å plante ny, frigis det store mengder CO,. I USA er ofte storfe avlet kun for kjøttproduksjon , og de blir fôret så de når slaktevekt så fort som mulig. Vi har sett på de viktigste mytene om norsk kjøttproduksjon.


For storfekjøtt varierer dette fra til kg.

Kjøttproduksjon står for prosent av verdens totale klimagassutslipp. Et miljøvennlig kjøttforbruk er å spise mindre kjøtt. Alle vet at kjøttproduksjon opptar en langt større del av jordens ressurser enn om alle hadde vært vegetarianere. En ny studie viser også at produksjon.


Sverige holder derimot på å kartlegge miljøkostnadene ved blant annet kjøttproduksjon. Hvor mye COdet tilsvarer avhenger av hvor i verden man er. Utslipp til luft og vann og generert avfall fra ulike samfunnssektorer, inkludert årlige utslipp fra virksomheter med rapporteringsplikt til Miljødirektoratet og.

I disse dager diskuteres de globale klimaendringene på FNs klimatoppmøte i New York. Klimagasser og kjøttproduksjon på storfe. Når det gjelder folks hverdagsliv, snakker vi gjerne om de tre b-er. Mangel på leveranse av COkan få kritiske konsekvenser for slakting, skjæring og foredling av kjøtt i Nortura førstkommende uke. To viktige og mye debatterte stortingsmeldinger har kommet det siste halve året: Landbruksmeldingen og Klimameldingen.


Begge har neglisjert kjøttproduksjonens. Indikatoren viser utslipp av karbondioksid per innbygger målt i tonn. CO-utslipp per innbygger. Utslipp av karbondioksid kommer fra fossile brensler og utvikling av. COer regnet som den viktigste klimagassen, både globalt og i Norge.


Dette er fordi COer det viktigste menneskeskapte bidraget til klimaendringer, i tillegg til. COer den kjemiske forkortelsen for karbondioksi en gasssom er nødvendig, men også kan være skadelig. Tilnærmet all forurensning knyttet til matproduksjon mangedobles i kjøttproduksjon i forhold til produksjon av.


Effekten av klimagasser på global oppvarming måles oftest i CO. Vi importerer i dag store mengder soya og andre proteinfôrmidler til norsk kjøttproduksjon.

Landbruket ønsker også å bidra til å finne løsninger på klimakrisen, men å erstatte norsk kjøttproduksjon med importert kjøttproduksjon vil øke de globale. Sjå eigen artikkel om slakting av landdyr. Her tar ein for seg den vidare handteringa av kjøttet.


Dei problemstillingane ein går gjennom nedføre. Det er likevel åpenbart at kjøttproduksjon basert på beiting vil gi vesentlig lavere. Når miljøorganisasjoner og vegetarkosttilhengere diskuterer kjøttproduksjon , framheves ofte at konverteringen fra plante- til dyreprotein er dårlig. Målt mot kjøttproduksjon ville det være et svært viktig bidrag i arbeidet for å.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg