torsdag 21. november 2019

Overvannshåndtering

VEILEDER FOR LOKAL OVERVANNSHÅNDTERING FORORD Foreliggende veileder er initiert av Jæren Vannområde. Med befolkningsvekst og et endret klima forventes økt. Mange kommuner på Jæren har tatt inn bestemmelser om lokal overvannshåndtering i sine kommuneplaner. Likevel er det behov for mer informasjon for at gode lokale.


Overvann på ville veier er en konsekvens av økt urbanisering, klimaendringer og tilårskommen infrastruktur under bakken.

RETNINGSLINJER FOR OVERVANNSHÅNDTERING I BERGEN KOMMUNE Bergen kommune Byrådsavdeling for byutvikling Vann- og avløpsetaten Utgave: 11. Overvann er regnvann som ikke infiltrerer ned i grunnen, men renner av på tette overflater. Klimaendringene gjør at vi ser nå dramatiske forskjeller i både mengde.


Overvannshåndtering kan gjennomføres på flere måter, som for eksempel: ! All overvann håndteres lokalt enten på egen eiendom eller et avsatt område når. Planlegging av overvannshåndtering i bebygde områder, vurdering av overvannsbelastning, dimensjonering og planarbeid er omtalt i Planlegging 311. Ulike parter involvert i en planleggings- og byggeprosess, har forskjellige krav, mål og ønsker angående overvannshåndtering og vann i by.

Vi er leverandør av GRAF produkter. Retningslinjene skal sikre gode og fremtidsrettet overvannsløsninger som tar hensyn til sikkerhet, miljø og estetikk. Det innebærer i størst mulig grad å. Kunnskaper: Kandidaten skal ha kunnskaper om et emne innen urbanhydrologi og overvannshåndtering på et internasjonalt ledende nivå.


Sjekkliste for overvannshåndtering ved søknad om forhåndsuttalese (PDF) Strategi for overvannshåndtering (PDF) Overvann - faktaark. Driftsvennlige overvannsløsninger. Fordrøyning - Endepropp med nedstigning. Utvalget anbefaler at behovet for overvannshåndtering vurderes på grunnlag av kunnskap om avrenning, sårbarhet for skade og overvann som ressurs,. Lokale overvannsløsninger (LOD) For å imøtekomme de nåværende og de fremtidige utfordringene knyttet til overvann kreves gode løsninger for overvannshåndtering.


Kommunen kan vedta detaljerte krav til overvannshåndtering i kommuneplan og reguleringsplan. Her er permeable dekker, sedumtak, åpne og lukkede regnbed vist i. Overvann er en samlebetegnelse på nedbør og smeltevann som renner av på tette overflater. Håndtering av overvann kan skje ved å enten lede vannet ned i rør og.


Like sikkert som våren, er varslene om fare for flom. Med klimaendringene er utfordringene aktualisert og forverret. Men det finnes allerede noen løsninger i markedet.

Klimatilpasning gjennom bærekraftig overvannshåndtering. Lokal overvannshåndtering Alt overvann skal fortrinnsvis håndteres åpent og lokalt, det vil si uten tilknytning til offentlig avløpsnett, også om. TEKNISK Ingeniørvesenet 1. Mål for overvannshåndtering for Kristiansand Kommune Sikkerhet Minimere sikkerhetsrisiko for menneske og eiendom ved flom og. Det er viktig å være klar over at gode løsninger for overvannshåndtering kan medføre at deler av eiendommen vil kunne bli stående under vann etter kraftig. Dagens overvannshåndtering i Drammen er i hovedsak basert på tradisjonelle løsninger, og det finnes få eksempler på lokal overvannsdisponering.


Basal er ledende innen utvikling og produksjon av VA-produkter i betong. Basal har medlemsbedrifter som distribuerer fra steder spredt over hele Norge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg