mandag 19. november 2018

Stående kledning lufting

Sjekk ut kledning stående. Lufting av stående kledning med sløyfer. Forside Eksteriør, tak og maling Tykkelse på lekter for lufting av kledning. Ingen stående kledning kan være spikret på stendere. Dersom bindingsverket er bygget opp uten.


For å sikre god nok lufting og drenering bak panelet,. Ideelt bør det være en centimeter mellomrom for lufting. På stående kledning er det spesielt viktig å mette endeveden godt.


En slik lufting oppnår du ved å sette opp lekter utenpå. Denne anvisningen omhandler utvendig, stående trekledning, med hovedvekt på kledningstyper og utførelse. De fleste trehus på innlandet har stående kledning , mens liggende kledning har tradisjonelt vært vanlig på Vestlandet og i Nord. Liggende kledning får dessuten husene til å virke lavere og bredere enn hus med stående kledning.


Fordi baksiden av kledningen er vertikal blir lufting. Brukes vanligvis til utvendig kledning på hus. Bordene monteres vanligvis stående. Pass på at det alltid er lufting bak panelet!


Skjøting av stående kledning. På nybygg og ved utskifting av kledning på gamle bygninger er det en forutsetning at kledningen monteres som en utlektet, luftet og. Stående trekledning brukes mye. Ved stående kledning monteres det først vertikale lekter for lufting , og deretter horisontale lekter for innfesting av kledningen.


Hos MAXBO finner du et stort utvalg av utvending kledning som beskytter huset i årevis. Kjøp på nett eller i butikk. Vurder om huset kler stående eller liggende, smal eller bre slett eller profilert kledning.


De fleste boliger på innlandet er bygget med stående kledning , mens de på Vestlandet tradisjonelt er bygget med liggende kledning. Ofte kan det være for liten lufting slik at sne og vann etter regn blir liggende intill treverket og bli sugd. På tømmermannspanel og annen stående kledning var det tidligere vanlig å feste bordene med to spikre for hvert spikerslag.


Unntaket er selvfølgelig lektepanel,. Her står kledningen uten lufting - svært utsatt for råte. Vi har et bredt utvalg utvendig kledning. Rektangulært og profilert, ubehandlet og impregnert.


En bordkledning er en kledning på vegger i hus, laget av stående eller liggende bord festet til veggens bærende konstruksjon. Kledningen bidrar til god beskyttelse på huset. Vanligvis betegner ordet kledningen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg