tirsdag 8. juli 2014

Fjerne mose på asfalt

Nettstedet for deg som er opptatt av husbygging, oppussing og generell problemløsning i forbindelse med dette! Takker for flott innspill Nemi :) Mosen som jeg skal fjerne er på betong og asfalt , så da er det kanskje ikke så dumt med det middelet du nevner. Hvordan fjerne et tynt moseskikt fra porøs(?) asfalt ? Naboen har stått på kne med stålbørste, men finnes en mer behagelig metode?


Ikke foreslå høytrykkspyler.

Hvordan kan man bli kvitt mose som sprer seg over en asfaltert parkeringsplass? Jeg kjøpte en ugressfjerner på Jernia. Til å fjerne ugress mellom heller. Jeg har lang oppkjørsel og det har en tendens til å legge seg mose på kantene.


Til nå har jeg skrapt mosen vekk - men det er tungt og kjedelig. Kalk har i hvertfall ingen virkning! Moss vokser på taket kan føre til skade, inkludert lekkasjer og strukturelle problemer.

Mens små flekker av mose kan børstet av med en kost, gjør en. Mose på asfalt fjernes lett med klor eller klorin. Den blir fullstendig gråhvit og er lett å fjerne.


Det må nevnes at asfalten kan bli noe skjoldete. Det er ofte at både løvetann og mose vil trenge seg opp i fugene mellom steinene. Det dusjer jeg på planter som stikker opp av belegningsstein, asfalt og.


Derfor lurer jeg på om det finnes noen måter å fjerne mose – eller aller best, å unngå mose – på asfalt som er skånsomt mot asfalten ? Asfalt takbelegg og Takshingel. Om høsten bør man fjerne. Man kan også bruke mosefjerner for å fjerne mose. Den beste måten å forebygge mose på , er ifølge Tveit kalking, gjødsling og tilgang til lys.


Mose og alger gjør steinplattingen åleglatt etter et regnskyll og mindre pen å se på. Sliter du med å få bort belegget? Det finnes spesialrensemidler!


Det er én ting som gjelder for å holde mose og ugress på avstand: Årlig vedlikehol. Men du må fjerne restene, ellers kommer det bare mer,.

Produkter for å fjerne mose. Om våren kan du strø mosefjerner på utsatte områder. Her er tipsene for å unngå mose i hagen. Men hvorfor ikke fjerne gresset i slike.


En mild vinter rundt omkring i landet betyr mer mose i gressplenen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg