fredag 11. april 2014

Gull i kvarts

Den perfekte gaven til en du holder av eller til deg selv. Gull opptrer ofte sammen med kvarts , og finnes mange steder i hvite kvartsårer i fjellet. Dessuten opptrer det gjerne sammen med kismineraler som messingfarget.


Kvarts er eit av verdas vanlegaste mineral. Men akkurat desse norske steinane er gull verdt.

Når en er heldig og finner gull , kan en lure på alle kvarts steinene som er i nærheten og som en kaster ut av såldet eller panna. Hvordan kan en få sett inn i. Myntmetallene står i gruppe i periodesystemet i rekkefølgen kobber, sølv og gull. Det er bare en stabil isotop av gull : 197Au.


Fin prøve fra de kjente Gullgruvene på Bømlo. Gulljakt, finner man gull stort sett overalt? Dette krystallet kommer også med alternative egenskaper.


Hvorfor ikke kombinere disse når du er på.

Biotittglimmer og rust på kvarts. Visst finnes det gull i Norge! Men først og fremst ser jeg etter områder med kvarts , for­kastninger i berg eller steder der det finnes rikelig med kobber,.


Nå brytes gullførende kvarts i fjellet og blir så ført til store knusemaskiner som finknuser kvartsen slik at den. Gull brukes også som farge i kunst og. Typisk forekomst av gull i kvarts.


I heraldiske beskrivelser av våpen, såkalte blasoneringer, brukes ordet gull ofte som adjektiv, for eksempel på denne måten:. Gull og andre mineraler, spesielt kvarts og sulfider, felles dermed ut pa sprekkeveggene og sprekken kan ornformes til en gullholdig og sulfid-forende kvartsgang. Gull har alltid fascinert oss mennesker.


Ingen av flakene var større enn mm. Et enestående anheng i hvitt gull fattet med en vakker, grønn kvarts omkranset med diamanter. Det kommer også matchende ring og ørepynt i denne serien. Disse to mineralene finnes i overflod i jordskorpen. Men disse to mineralene har mange forskjeller.


Ved forvitring av små biotittkorn blir fargen gyllen, og mineralet blir av ukyndige av og til forvekslet med gull. Gullring med en vakker rosa, rosenkvarts.

Ringen er i rødt gull , og stenen har en siselert kant i hvitt gull. I serien finnes matchende anheng og ørepynt. Dette kan for eksempel være jern, nikkel, kobber, gull og sølv.


Klikk på punktene under og forbered deg på fristende lesing. På Bømlo ligg gullet i fast fjell ( kvarts ).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg