mandag 8. september 2014

Smaragder i norge

MINNESUND (VG) Dirrende av spenning så Arnfinn Juliussen (47) det blinke i grønt. Foran ham lå Norges største smaragd. Edelstenen er et beryllium-aluminiumsilikat med krom eller vadadium, som gir stenen den.


I Norge er det funnet fine smaragder ved. En vakker, dypgrønn varietet av mineralet beryll.

Smaragd , meget kostbar edelsten. Fargen skyldes mindre mengder av krom eller vanadium. Ved sørenden av Norges største innsjø Mjøsa, finner du Nord-Eurpoas eneste smaragdgruver. Bli med på spennende skattejakt etter verdens sjeldneste edelstein. I sommer kan du finne din egen smaragd ved mjøskanten.


Tidligere hadde Norge en årsproduksjon på ca. Beryll er et beryllium-aluminiumsilikat,. Flere smaragder fra samlingen min.

Handler du i Norge , er dette stort sett. Kan man finne diamanter i Norge ? Hobbyer: Hei jeg har veldig lyst til å lete etter diamanter! Håper jeg kunne fått et svar på. Så når man er på besøk i en smaragdgruve - hva gjør man?


Er du Alex Rosén, stjeler du med deg det du klarer. Ferskvannsperle ( Norge ). En feilfri smaragd med dyp farge vil være mer kostbar enn en fin diamant. Gruvene er Nord-Europas eneste smaragdgruver og blant de få steder i Norge hvor det har vært drevet kommersiell drift på edelsteiner. Les om dens historie og hvorfor den kan være verdt mer enn en diamant!


Byrud gruver ligger lett tilgjengelig for folk i Osloområdet. Til Norge kom de uvurderlige juvelene som en gave til kronprinsesse Märtha fra hennes mor, danskfødte prinsesse Ingeborg av Sverige. Ja, den aldrende prinsessen.


Det sies at det er smaragder fra Byrud i den engelske kongekronen. Etter noen år begynte funnene å minke. Lønnsomheten sank, og i desperasjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg