fredag 11. september 2015

Kalke og gjødsle plen samtidig

Du kan starte å gjødsle og kalke plenen i mars, april, da får du en grønn plen. Det er imidlertid viktig å vurdere nødvendigheten av å kalke. Se anlegg av plen Dette er.


Har hørt at en ikke skal gjødlse og kalke plenen samtidlig. Det er fordi kalk samtidig med gjødsel danner en forbindelse som er. Lufte plen : Ja, det er ofte lurt!

Og for all del, ikke gjødsle og kalke samtidig , da dette kan avgi farlige gasser. Han anbefaler folk å gjødsle en gang tidlig på våren,. Vanner du nysådd plen , lærer du frø og gress til ikke å klare seg selv. Det gjelder vel for staudene. Grunnen til at en ikke bør kalke og gjødsle samtidig er at det kan oppstå.


Du bør kalke så snart som mulig etter. Det er bedre å gjødsle lite og ofte, enn mye og sjelden. Et spørsmål som går igjen, er om det er tilrådelig å kalke og gjødsle samtidig.


Gammel lære på landbruksskolen var at dette ikke var tilrådelig, fordi det.

Nå er det tid for å gjødsle plen for en god start på sesongen. Litt omsorg og kjærlighet nå gir en herlig grønn plen utover sommeren. Vil tro det ikke er mye å gjøre med dette uten å klippe regelmessig og kort samtidig som det gjødsles. Da får man gjødsel ned i bakken og får bedre effekt av det,. Velger man å gjødsle samtidig som man sår,.


SÅ PLEN : sår du for hånd. Bruk gjødsel,hønsegjødsel så får du kalk og mat for gras og vekster samtidig. Ellers kan man selvsagt la være å gjødsle. Gjødsle : For å få en pen plen.


En plen som ikke brukes er mer utsatt for mose enn en som brukes til badminton og ballspill. Folk glemmer å gjødsle plenen, og da. Dessuten bør du kalke en gang i sesongen - og da helst. Det blir pent og ryddig, samtidig som du holder.


For å få en grønn og frodig plen anbefales det å gjødsle moderat ved vekststart om våren, og fylle på gjennom sommeren. Annen hver vår er det nødvendig å kalke ,. Sørg derfor for at plenen har næringsrik og luftig jord.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg