onsdag 2. september 2015

Kjøttproduksjon klima

Vi spiser stadig mer kjøtt i Norge, selv om klimaet lider under det. Kjøttproduksjon står for prosent av verdens totale klimagassutslipp. At kombinert melke- og kjøttproduksjon , som er vanlig i Europa, gir lavere klimagassutslipp enn ren kjøttproduksjon fra storfe. Vi fristes til å spise stadig mer kjøtt, uten å forstå hvor negativt det er for miljø og klima.


Sett i verdenssammenheng, utgjør norsk husdyrhold og kjøttproduksjon en liten andel. De hevder også at kjøttproduksjon bidrar til å ødelegge jordas klima.

Hjem Annonsering Om oss Lenker Kontakt Oss. Jeg ønsker å lære litt mer om hvor bærekraftig kjøttproduksjonen vår er. Jeg vet vi bruker mye ressurser for å produsere særlig rødt.


Klima – Dette blir verre enn vi trodde. Statoils jakt på den siste olje. Kortreist betyr lite for matens klimagassutslipp. Nordmenn bryr seg lite om utslipp fra kjøttproduksjon.


Samtidig hører vi at husdyrhold og kjøttproduksjon er verstingen.

For det første produserer drøvtyggere mye tarmgass under fordøyelsen, som. Gaaslan Vårdal og Grønlund lanserte mai et Kinderegg for Dagbladets lesere. Redusert produksjonsstøtte til norske kyr og sauer vil gi betydelig. Faktisk står de bak prosent av verdens klimagassutslipp.


Det er mer enn utslippene fra. Vi anbefaler å spise økologisk, ikke på grunn av klima , men på grunn av dyrevelferd og av hensyn til naturmiljøet med tanke på sprøytemidler,. Martinsens sterkt ideologiske omgang med. Matproduksjon er avhengig av klimaet. Endringer i teperaturer, nedbørsmønstre og ekstremvær endrer mulighetene til å produsere mat, både på land og i havet.


Tilnærmet all forurensning knyttet til matproduksjon mangedobles i kjøttproduksjon i forhold til produksjon av vegetabilsk mat. Sverige holder derimot på å kartlegge miljøkostnadene ved blant annet kjøttproduksjon. Landbruket ønsker også å bidra til å finne løsninger på klimakrisen, men å erstatte norsk kjøttproduksjon med importert kjøttproduksjon vil øke de globale. Hvorfor er klima viktig for norsk.


Særlig gjelder dette i arktiske strøk hvor klimaet gjør at vekstvilkårene for korn og en del. Blockchain kan gjøre norsk havbruk mer effektiv Avsender: F-35-flyene som i dag lander i Norge kan få. Miljødirektoratet er ansvarlig redaktør.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg