onsdag 1. februar 2017

Røros gruver

Krigene som herjet kontinentet gjorde at edle metaller måtte skaffes til veie for. Vi har et spesielt ansvar for verdensarven, sørsamisk. Gjennom 3år var det et av Norges mest betydningsfulle bergverk. Opplev det beste av den historiske bergstaden.


Byen og gruveområdene er i dag et verdensarvsted.

Fredrik IVs gruve ligger på toppen av Gruvåsen i Dalsbygda. Området omfatter en rekke større og mindre gruver. Røros , Sør-Trøndelag - 49. Mange byer og tettsteder har oppstått som følge av gruvedrift eller handel med mineralske råstoffer. Gruva ligger nord for Aursunden ca.


Dette er en flott rute som går over Røsjøen og ned forbi en rekke nedlagte gruver. Det meste av ruta går langs grusvei, med unntak av ca 1.

Fyll og løsaktige kvinner. Etter en hard uke i gruva var det nok befriende for. Kommunen ligger lengst sørøst i fylket, grenser i øst mot Sverige og i sør mot Hedmark. NGU har ingen egen kartoversikt for historiske gruver , men man kan finne oversikt over alle kartlagte mineralressurser ( gruver , skjerp og andre mineraliseringer) via. Knekt ved Kristian Kvints gruve.


Etter kort tids graving i kunnskapens gruve ser jeg at alt henger sammen. God guide som var flink til å få barna interesserte. Vi går meter ned og 5meter innover til Bergmannshallen. I gruva er det grader hele året, så ta på varme klær og.


Sjakter ligger oppe i dagen, svære slagghauger,. Her finnes flere kulturminner, deriblant hele gruver som bl. Olavsgruva og Gamle og Nye Storwartz gruver. Fra Folldal Gruver går det fire rundturer av forskjellig lengde. Turene går på traktorveger og gode stier, og start og innkomst er ved gruva.


Mange spennende fotomotiver i variert fjell- og bjørkeskogsterreng.

Christianus Sextus, Kongens gruve og Muggruva er tre av gruvene du vil se her. Taubanen ble opprinnelig satt opp ved Mugg- gruva i Nordgruvefeltet i. Restauranter, barer, gode senger og basseng.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg