tirsdag 23. januar 2018

Kjøttproduksjon og miljø

Kjøttproduksjon er ikke den viktigste. I USA er ofte storfe avlet kun for kjøttproduksjon , og de blir fôret så de når slaktevekt så. Norges miljø - og biovitenskapelige. Hva skal politikerne gjøre for å vri kostholdet over i en mer klimavennlig retning? Vri subsidiene bort fra kjøttproduksjon og over på produksjon.


En viktig grunn til at utslipp fra kjøttproduksjon er høye på verdensbasis,.

Kylling og svin gir lavere utslipp, sier lederen for Grønn Hverdag. Sett i verdenssammenheng, utgjør norsk husdyrhold og kjøttproduksjon en liten andel. Klimagasser i forbindelse med kjøttproduksjon er i stor grad knyttet til metan fra fordøyelsen til drøvtyggere og lystgass fra husdyrgjødsel. Nordmenn bryr seg lite om utslipp fra kjøttproduksjon.


Dette kan vise seg lønnsomt på lang sikt både av hensyn til fremtidige generasjoners helse, miljø og. En av disse kjepphestene er økt kjøttproduksjon , og da tåles knapt nok en setning med kritisk innhold i forhold til negative konsekvenser av. Likevel trenger verden noe kjøttproduksjon , av både miljø - og ressurshensyn.


Grovfôrseminar - Fjellandbruket Tynset Kulturhus, 16.

Klimasmart mjølk- og kjøttproduksjon Av Odd Magne Harstad Institutt for husdyr og. Det hevdes ofte at kjøtt er mer skadelig for miljøet enn vegetarmat. Hvorfor er det slik, og hvor mye mer belastende er kjøtt, melk osv enn plantemat? Studentene skal kjenne omfang og struktur av kjøttproduksjon på storfe og småfe i Norge,. Miljøavgift på oksekjøtt og nye produksjonsmetoder kunne løse mye av.


Sverige holder derimot på å kartlegge miljøkostnadene ved blant annet kjøttproduksjon. Beste og letteste er vel og kutte ut mat kastingen da tenker jeg. Gode eksempler er redusert energi og nitrogen-forbruk. Ved god jordstruktur vil dreneringa fungere bedre og plantene greier lettere å få tak i vannet når det er.


Etiske perspektiver på dyr og miljø Espen Gamlun PhD. Kan dagens kjøttproduksjon moralsk sett forsvares? Fagstoff: I produksjonen av både naturlige og syntetiske tekstiler brukes det mange kjemiske stoffer som er skadelige for miljøet. Plantevern og plantevernjournal. Rådgjevarane våre har god og oppdatert kunnskap om plantevern, og hjelper deg med det du måtte trenga hjelp til innan plantevern.


Foregangsfylke melk og kjøtt og Fokhol gård til seminar om norsk grovfôrbasert melk og kjøttproduksjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg