mandag 26. januar 2015

Viskositet olje

Kjøp teknikk og elektronikk online i dag og få gratis frakt på ordre fra 5kr. Finn hydraulikkolje viskositet. ZapMeta Tilbyr Oversikt fra Søkemotorer.


Motorolje er olje som brukes til smøring av forbrenningsmotorer. Den er vanligvis laget av petroleum. I mindre totaktsmotorer som i motorsager, blandes motoroljen i.

For å gjøre motstanden minst mulig, bør denne ha lav viskositet. Oljen må dessuten fukte materialet som skal smøres, og den må ikke være så tyntflytende. Hva er oljeviskositet, og hvilken betydning har den? Viskositet måler hvor tyktflytende en væske er.


Jo tykkere (høy viskositet ) en olje er, jo langsommere flyter den. Det går på viskositeten, altså hvor tynt- eller tyktflytende en olje er. For en tid tilbake hadde man kun Singlegrade oljer , dvs kun en viskositet som f. Vi kan lett observere at matolje har en høyere viskositet enn vann ved å se på forskjellen mellom å helle olje og.


Oljens indre treghet - viskositet - ikke forandres for mye over et vidt område av oppståtte temperaturer i systemet.

De balanserer lettere olje (lav viskositet ), som gir lite motstand mot bevegelse og sparer dermed drivstoff med en mer effektiv kraftoverføring, med tyngre olje. Blir det riktig viskositet eller. Oljen har et bredt anvendelsesområde og kan spesielt anbefales til smøring av hydraulikksystemer som arbeider.


Standarden forteller hvilken viskositet oljen skal ha ved °C, samt hvilke avvik som tillates innenfor hver klasse. Jo lavere ISO-klasse, jo tynnere er oljen. Motoroljen blir forurenset, og motoren får hjelp av oljefilteret til å holde oljen så ren som mulig. De minste partiklene klarer ikke. Sør-Amerika: Meget tunge oljer , med svært høy viskositet.


Også høyt innhold av svovel, og til dels eksepsjonelt høyt innhold av nikkel og vanadium. Jo høyere SAE-grad en olje har, jo høyere viskositet har den ved 1grader C. Riktig viskositet , ellers er nok de fleste merker i offisielt norsk salg bra. Husker BR og amcarsene, som han sa gikk på.


Olja blir tykkere når det blir kaldere, det burde si seg selv. Norsk nettbutikk for bildeler, bilutstyr og rekvisita. Lav viskositet sørger for god drivstofføkonomi og rask. Gir- og transmisjonsolje laget etter, og anbefalt for utstyr som krever en olje som møter Caterpillar TO-eller Allison C-spesifikasjonene.


Hvis motoren din høres annerledes ut med billigere olje med samme viskositet så er det hvertfall bare å styre unna!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg