mandag 18. juni 2018

Bensinmotor virkningsgrad

Sjekk ut små motorer bensin. Bensinmotorer opererer vanligvis etter stempelprinsippet. Unntaket er Wankelmotoren. Firetaktsmotoren er mest vanlig fordi den har virkningsgrad på omkring 35.


Bensin vs dieselUtviklingen over mange år har gjort at både bensin- og dieselmotorer har fått bedre virkningsgrad og lavere forbruk. Ifølge en artikkel i TU tidliger i år så påstår Wärtsilä å ha utviklet en skipsdiesel med opp mot virkningsgrad. I en bensinmotor antennes drivstoffblandingen av en tennplugg, i en dieselmotor selvantenner den pga kompresjonen. Ved start av kald motor benytter man glødeplugg. Ingen motorer er perfekte.


Virkningsgraden er et forholdstall mellom avgitt effekt og tilført effekt til en motor. Dette forholdstallet angir da varmeproduksjon fra solfangeren i forhold til. Prinsippet bak en dieselmotor ligner prinsippet bak en vanlig bensinmotor.


I alle bensinmotorer blir det i innsugningstakten sluppet inn en blanding av. Forsøk – Solceller og virkningsgrad. Presentert som “kan vise” i forelesning. Det er tre størrelser i spill: Tilført, avgitt og tapt effekt.


En termisk virkningsgrad på 1 vil bety at all energi satt i et system kommer ut, om enn i en annen form. Virkningsgrad kaller vi en størrelse som beskriver effektiviteten til en energiomvandler. Termisk virkningsgrad er et mål på utgangsenergi dividert med energitilførsel i et system. Det må være mellom og 1. Dette ble litt vanskelig å svare på, hvs mener du egentlig med spørsmålet. Høyere kompresjonstrykk gir bedre virkningsgrad for.


For PEUGEOT skal innovasjon snakke til følelsene. Peugeot har utstyrt alle bilene sine med ny teknologi som skaper en uforglemmelig opplevelse og følelse bak rattet. Bilkjøp Bør du velge elbil, hybri diesel, bensin eller hydrogen? Aldri før har utvalget vært større, og risikoen er større enn noen gang.


Til sammenligning har en bensinmotor virkningsgrad på ca. Fokuset har på mange måter blitt flyttet fra COtil NOx når det gjelder skadelige avgasser. En dieselmotor kan ikke ha samme type katalysator som en bensinmotor. Den teoretiska termodynamiska verkningsgraden uppnås endast under ideala kvasistatiska processer.


För en bensinmotor blir verkningsgraden avsevärt lägre,.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg