mandag 18. juni 2018

Co2 utslipp kjøttproduksjon

Det at kjøtt, melk og egg gir utslipp av klimagasser er ikke noe nytt. Av dette igjen er det kun en liten del som er avsatt til kjøttproduksjon. En viktig grunn til at utslipp fra kjøttproduksjon er høye på verdensbasis,.


Når man hogger skog uten å plante ny, frigis det store mengder CO,. Redusert produksjonsstøtte til norske kyr og sauer vil gi betydelig nedgang i utslipp av klimagasser og. Denne formen for utslipp er en del. Klimagasser i forbindelse med kjøttproduksjon er i stor grad knyttet til.


Vi har sett på de viktigste mytene om norsk kjøttproduksjon. I tillegg kommer utslipp fra bl. CO-nivåene i atmosfæren kan. Sverige holder derimot på å kartlegge miljøkostnadene ved blant annet kjøttproduksjon.


Norges utslipp av COkommer hovedsakelig fra forbrenning av oljeprodukter, gass og kull. I denne sammenhengen opererer man med. Alle vet at kjøttproduksjon opptar en langt. Deres analyse viste at å produsere en kilo storfekjøtt fører til utslipp.


Karbondioksid ( CO) er en livsnødvendig gass i atmosfæren som inngår i karbonkretsløpet. Menneskeskapte utslipp fører til en økning av COi atmosfæren, noe. Det er likevel åpenbart at kjøttproduksjon basert på beiting vil gi vesentlig lavere.


COer den kjemiske forkortelsen for karbondioksi en gasssom er nødvendig, men også kan være skadelig. Størstedelen av Norsk jordbruksareal er utmarksbeite som binder CO2. Nordmenn bryr seg lite om utslipp fra kjøttproduksjon.


Nå som julehandelen er over oss, er det et aspekt ved utslippsproblematikken det kan være betimelig å minne om. Utslipp som alle verdens biler. Spis mer grønt og mindre kjøtt. Jeg må ærlig innrømme at han har et poeng – vi regnet inn alt i forhold til utslipp fra kjøttproduksjon ,. Kjøttkutt er et enkelt tiltak. Atmosfæren ble spart for millioner tonn CO2.


Av disse bidrar utslipp av COmest til drivhuseffekten. Teoretisk sett - hvis en skaper en ubalanse der en har en netto økning i utslipp av CO,. Mangel på leveranse av COkan få kritiske konsekvenser for slakting, skjæring og foredling av kjøtt i Nortura førstkommende uke. Sett i verdenssammenheng, utgjør norsk husdyrhold og kjøttproduksjon en liten andel.


Dette er midlertid reelle utslipp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg