onsdag 18. juli 2018

Dieselmotor vs bensinmotor

Store biler med bensinmotor ,. Men kjøper du en brukt småbil med dieselmotor må du være påpasselig med ikke å tette partikkelfilteret. Derfor blir du kanskje heller ikke overrasket over at jeg mener dieselmotor fortsatt. Rett og slett fordi forbruket er lavere enn på en bensinmotor ,. Til sammenligning har dieselmotoren en virkningsgrad som er.


En bensinmotor vil ha et lavere dreiemoment på grunn av mindre trykk.

Bensin vs dieselUtviklingen over mange år har gjort at både bensin- og dieselmotorer har fått bedre virkningsgrad og lavere forbruk. Veier en dieselmotor mer enn en bensinmotor , sånn generelt? TD motor med 82HK vil ikke diesel motoren vare vesentlig lenger enn. En tilsvarende diesel motor (Volvo, Mercruiser, Steyr etc.) hadde kostet meg langt over 100.


I en bensinmotor är explosionsprocessen följande:. Kompressionen är mycket högre i en dieselmotor. Prinsippet bak en dieselmotor ligner prinsippet bak en vanlig bensinmotor.


I alle bensinmotorer blir det i innsugningstakten sluppet inn en blanding av. En diesel motor passer egentlig kun i busser og.

Det er derfor en dieselmotor med færre hester enn tilsvarende bensinmotor. Den ene har dieselmotor , mens den andre har bensinmotor eller bensinhybrid. Disse motorene sparer lommeboka di. Moderne innenbords dieselmotorer er blitt like små som bensinmotorene.


Her to av MerCruisers varianter, diesel til venstre og bensin til høyre. Mens en bensinmotor antenner drivstoff ved hjelp av en tennplugg i sylindrene,. Han hevder også at en maritim dieselmotor har lengre levetid enn en tilsvarende bensinmotor. Som nevnt kan en diesel motor være opptil prosent.


En egenhet hos dieselmotorn är att den i regel har lägre toppvarv än en bensinmotor. Mange gode poeng her som jeg tildels er klar over. Har aldri hatt båt med bensinmotor og lurer litt på hva de egentlige kostnadene er med vedlikehold av en større. Hva tenker du om diesel vs.


Må ikke glemme at en dieselmotor vanligvis er mye mer slitesterk enn en bensinmotor. Diesel VS Bensin NYTT TEMA. Dessuten selges det flere biler i bilklasser der bensinmotor fra før har stått sterkt, sier Hovde. Sammenligner man moment på hjula turbodiesel vs.


En kan likevel ikke si at den dieselmotor har. Det alle fleste biler med bensinmotor på ca.

Nye personbiler med bensinmotor slipper ikke ut mer NOx enn det som står i papirene. Vi har ikke målt noen personbil med dieselmotor og lave utslipp. Livslängd dieselmotor vs bensin.


Den teknologiske utviklingen for dieselmotorer til personbiler viser imponerende resultater.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg