tirsdag 24. juli 2018

Kjøttproduksjon utslipp

Det at kjøtt, melk og egg gir utslipp av klimagasser er ikke noe nytt. Av dette igjen er det kun en liten del som er avsatt til kjøttproduksjon. En viktig grunn til at utslipp fra kjøttproduksjon er høye på verdensbasis, er avskoging.


Nordmenn bryr seg lite om utslipp fra kjøttproduksjon. Utslipp fra kjøtt ligger fra 6.

Offisielle tall sier noe annet: Av totale norske utslipp på 5mill. Vi har sett på de viktigste mytene om norsk kjøttproduksjon. Samtidig kan industrialisert storfeproduksjon gi andre problemer, som lokale utslipp ,. Ifølge FNs organisasjon for ernæring og landbruk (FAO) er det mulig å redusere utslipp fra husdyrsektoren globalt med opp mot prosent ved å ta i bruk. Men norske myndigheter har ikke beregnet nøyaktig hvor mye klimagass kjøttproduksjon.


Framtiden i våre hender kjemper for et grønnere og mer miljøvennlig landbruk. Støtt arbeidet vårt i dag!

Det skrives og sies mye om klimagasser for tida, og drøvtyggernes utslipp av metan har fått stor fokus. Bare 3- av klimagassutslippene i Norge har med metan fra. Landbruket ønsker også å bidra til å finne løsninger på klimakrisen, men å erstatte norsk kjøttproduksjon med importert kjøttproduksjon vil øke de globale. Både hensynet til miljøet, folkehelsen og bærekraftig jordbruk og bærekraftig matproduksjon tilsier at norsk kjøttproduksjon bør reduseres. COer den kjemiske forkortelsen for karbondioksi en gasssom er nødvendig, men også kan være skadelig.


Klimagassutslipp fra kjøttproduksjon. I disse dager diskuteres de globale klimaendringene på FNs klimatoppmøte i New York. Når det gjelder folks hverdagsliv, snakker vi gjerne om de tre b-er. To viktige og mye debatterte stortingsmeldinger har kommet det siste halve året: Landbruksmeldingen og Klimameldingen. Begge har neglisjert kjøttproduksjonens.


I denne sammenhengen opererer man med. Og påstanden om at jordbruket har hovedansvaret for norsk utslipp av. Vi importerer i dag store mengder soya og andre proteinfôrmidler til norsk kjøttproduksjon. Norges utslipp av COkommer hovedsakelig fra forbrenning av oljeprodukter, gass og kull.


De største kildene til CO2- utslipp er olje- og gassvirksomhet, transport og. FN innrømmer at rapporten som koblet kjøttproduksjon til global opppvarming overdrev effekten kjøttkonsum har på klimaendringene.

Sjå eigen artikkel om slakting av landdyr. Her tar ein for seg den vidare handteringa av kjøttet. Dei problemstillingane ein går gjennom nedføre. De hevder også at kjøttproduksjon bidrar til å ødelegge jordas klima. Mindre utslipp med økologiske driftsformer.


Martinsens sterkt ideologiske omgang med.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg