torsdag 27. november 2014

Så plen om høsten

Om sommeren og høsten ca uker fra såing til spiring. Gir du plenen din litt omsorg i høst , så får du en penere plen til neste vår. Les mer om gjødsling av plen her.


Når du skal igang med såing strør du frøene på kryss og tvers over hele. Se også om det er mye fuktighet.

Så raker du over igjen, denne gang på tvers av furene, slik at disse jevnes ut. Jeg kan så å si ingenting om dette. Er det mulig å så plen nå? SÅ PLEN : sår du for hån. På våren lønner det seg sjelden å så plen før en kommer ut i mai selv om det er varmt i været.


Ifølge produktsjef Jon Atle Repstad i Felleskjøpet, er det smart å kalke enten tidlig om våren eller om høsten. Dessuten er det smart å kalke hvert. Vi produserer ferdiggress i Bærum og Lier.

Handle smart - Spar penger. Vi skal frese opp en eldre plen. Om du legger ferdigplen, kan det. Jeg har sådd plen seint på høsten ganger.


Sengjødsling har også en positiv effekt som vil være synlig utover høsten. Da har jeg sådd så seint at jeg ikke. I en tett og fin plen vil det. Ferdigplen er klar til bruk etter dager, men koster mer. Les ekspertens tips om du skal så eller kjøpe ferdigplen.


PLENGUIDE: Har du planer om ny plen i år? Skal du så selv eller rulle ut ferdiggress? Les hageekspertens beste tips, både for deg med og uten grønne. Løv og langt gress må fjernes om høsten for å unngå at plenen blir ”kvalt.


For å beholde en mosefri plen så er vedlikehold avgjørende for å. Bruk samme gressfrø som du har sådd plenen med fra før, men bruk mindre enn om du skal så ny plen. Så enkelt kan du gjøre noe med det.

Gjødsel er viktigere for en fin plen enn kalking,. Finn laveste nettpris her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg