torsdag 9. april 2015

Gull i finnmark

Den perfekte gaven til en du holder av eller til deg selv. NGU sitt kart over forekomster av gull i Finnmark. De store firkantene indikerer høy konsentrasjon av gull.


Det meste av gullet i fast fjell er så finfordelt at det er usynlig for det blotte øyet selv om fjellet kan inneholde mye gull totalt (f.eks. i Biddjovagge i Finnmark ). Gullveteranene har et ordtak: Gull er der du finner det.

Dette betyr at skal du finne gull , bør du søke på områder som er kjent for å ha gull. Det norsk-svenske selskapet ScaNor Mining som leter etter gull i Pasvikdalen i Finnmark , har gjort nye positive funn. Noen vil kanskje også kalle den monsterkrabbe. Kullselskapet på Svalbard har tro på funn når de denne sommeren skal bore etter gull i fast fjell i Finnmark. Da det var gullfeber i Finnmark.


Georg Isdahl i Vardø ber finneren melde seg og Norges Gullsmedforbund anslår verdien på en slik mengde gull. Hauge slått seg ned sammen med sin sjar­merende kone, som er sørlending.

Gull og grønne steiner i Finnmark. Grønnsteinsbeltet i Karasjok er rikt på edle metaller. Likevel har ingen klart å lage industri av det. I en lavvo i Porsanger kommune ble en mann funnet død 18.


Det var forbipasserende som fant avdøde. Da var liket allerede i sterk oppløsning. Det Oslo Børs-noterte gullgraverselskapet International Gold Exploration har funnet gull og kopper i Finnmark.


Nå kan det være duket for klondyke i. Kenor ASA har nå påvist gullmalm i Pasvikdalen i Finnmark. Det er likevel for tidlig å si om det blir gruvedrift i området. Derfor vil man ofte finne løst og fast gull på de samme stedene. I Finnmark og Troms fylker har det blitt påvist mye løst.


Kautokeino har to ganger sagt nei til en gull - og kobbergruve. Naturvernforbundet frykter at saken nå presses. Den er verdt mye mer enn sin vekt i gull.


I sommer ble deler av Nord-Norge skannet med elektromagnetiske stråler fra fly og helikopter.

Nå viser resultatene forekomster av både thorium og gull i Troms. Vi skal prøve å omtale disse og eventuelt skaffe det som ønskes. I Sverige er det mange flotte steder å finne gull – men jammen har vi våre steder i Norge også. Legg til din bestilling, og du vil motta spesialtilbu finne ut priser og sammenlign vurderinger.


Denne første sikre påvisning av gull i elvesand i Finnmark førte til at der ble satt igang omfattende undersøkelser av elvegrus over hele indre Finnmark , og. En elv full av gull har gitt to kamerater gullfeber. Finner de gullåren, kan de bli søkkrike.


Komagfjord-Repparfjord omradet Vest- Finnmark og i Pasvik nwr gren-sen til Russland.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg