tirsdag 27. juni 2017

Trinnhøyde trapp

Kjøp trapp trygt, kontakt oss. Vi er her for å hjelpe deg. Da er det viktig å få riktig trinnhøyde. Vi forteller deg hvordan du kommer fram til riktig trinnhøyde ved å bruke trappeformelen.


En trapp er en samling trinn som fører opp eller ned i høyde, på steder hvor det er upraktisk med en skråning eller en rampe. En tre-, og metalltrapp er oftest.

For at trapp skal være lett og sikker å gå i må den ha forsvarlig og jevn stigning i hele trappens lengde. En terrasse er ikke ferdig før den har fått en god trapp. Eller er det kanskje på tide å skifte ut den gamle. For å få en god trapp å gå i skal det være et visst forhold mellom bredden og høyden på trinnene, det vi kaller for inntrinn og opptrinn. Det er litt av en kunst å snekre en trapp som ikke bare er stabil og vakker men også behagelig å gå i. Slik får trappa riktig trinnhøyde.


Forskriftstekst med veiledning. Relevante anvisninger Planlegging 220. Orienterbarhet i bygninger.

Visuell oppfattelse og forståelse 220. Trinnhøyden velges med hensyn til den gitte høyden mellom på- og avstigning. Passende radius og antall trinn per runde bestemmer deretter trinnhøyden. Formelen for en god trapp – trinnhøyde og dybde.


Trapp eller rampe skal ha solid. For at trappen skal føles behagelig å gå i krever det riktig trinnhøyde , trinndybde og stigningsgrad. Normal trinnhøyde inne ca 18cm gir inntrinn på ca 26cm. Dersom en velger lavere opptrinn, f. Høyde på håndlist i trapp måles fra trinnforkant.


For ramper og enkelte trapper er det krav om håndlist i to høyder, jf. For en vanlig trapp gir inntrinn på 240–2mm sammen med trinnhøyde 150–1mm en behagelig gangrytme. Ifølge norske bygningsforskrifter må stigningen ikke. Med tanke på ergonomi og sikkerhet, er det utført noen regler for hvordan en trapp skal bygges.


Målene skal sikre at trappene ikke blir for bratte, for smale eller.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg