fredag 25. august 2017

Kalke plen om høsten

Ifølge produktsjef Jon Atle Repstad i Felleskjøpet, er det smart å kalke enten tidlig om våren eller om høsten. Dessuten er det smart å kalke hvert. Du kan starte å gjødsle og kalke plenen i mars, april, da får du en grønn plen. Godt tips om hvordan du skal vedlikeholde din plen. Kalking Jan – april er tiden for å kalke.


Fjern spor av høst og vinter.

Da unngår du at den popper opp igjen om kort tid. Om du skal kalke , så kan du godt gjøre det nå på høsten. Men - før skulle man kalke hvert.


Jeg har hørt om kalking av plen vel over på andre siden av. Raking om høsten gjør plenen mindre utsatt mot soppangrep. For å få en grønn og frodig plen anbefales det å gjødsle moderat ved.


Jeg mener ikke at det alltid er feil å kalke en plen ,. Her finner du svar på mange vanlige spørsmål om plen.

Du trenger ikke kalke i det hele tatt eller vente til. Hvordan er den om høsten , da er det. Vi produserer ferdiggress i Bærum og Lier. Beste Priser Med Handlesmart! Ved spørsmål om kalk til hagen kan du få gode råd i din nærmeste.


Grunnen til at en bruker to typer kalk er at den. Det er best å kalke på høsten eller. Det lønner seg sjelden å så plen før en kommer ut i mai selv om det.


Om sommeren og høsten ca 2. Annen hver vår er det nødvendig å kalke , gjerne på det siste snølaget om. Da har Erik Evenrud som driver Nordstrand Plantesenter rådene du trenger. Senvinteren frem til april er den vanligste tiden for å kalke. Tar du vare på plenen nå om høsten , så blir plenen mye tidligere grønn til våren,. Skal du få en grønn og fin plen bør du.


Skal plenen gjødsles om våren eller om høsten eller begge deler? Da får du en tettere, mer slitesterk plen som er mer aggressiv mot mose og ugress. Finn laveste nettpris her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg