torsdag 16. august 2018

Kjøttproduksjon storfe

Kjøttproduksjon i kombinasjon med melk Fremdeles blir - av storfekjøttet produsert på melkebruket med rådgivning fra Tine og andre aktører. Matkornproduksjon mottar lite støtte, mens ren kjøttproduksjon fra storfe (ammekuproduksjon), som er den mest klimaskadelige kjøttproduksjonen, mottar svært mye. I tidligere tider var oksene også trekkdyr, men nå har de fått selskap av utenlandsk kjøttfe og blir utelukkende brukt til kjøttproduksjon. I USA er ofte storfe avlet kun for kjøttproduksjon , og de blir fôret så de når slaktevekt så fort som mulig.


I det store biletet har vi ein nedgang i produksjonen av storfekjøt, og nedgangen er no større enn utviklinga for landet.

Sett i verdenssammenheng, utgjør norsk husdyrhold og kjøttproduksjon en liten andel. Oppgavene løses som gruppeoppgaver. Gruppene kan bestå av 2-elever. Forbruket av fossilt brensel er hovedproblemet. Men, alle monner drar, og noe kan også gjøres for å redusere metanutslippene fra drøvtyggere.


Kvalitetstilskot storfe blir rekna ut i frå tal på kg slakt som blir omsett multiplisert med ein sats fastsett i samsvar med jordbruksavtalen. Nordmenn bryr seg lite om utslipp fra kjøttproduksjon. Klimaregnskap viser at storfe gir langt større utslipp enn for eksempel kylling og svin.

Mange norske storfe står på bås og i trange binger mesteparten av året. Kalvene blir tatt fra melkekua rett etter fødselen. Det er stort behov for mer kjøttproduksjon på storfe. Denne produksjonen må også bli lønnsom selv om det bygges ny driftsbygning. Artikkelen viser til viktige.


Prosjektet Økt storfekjøttproduksjon er et samarbeid mellom Nortura og NIBIO (tidligere NILF). Nortura er prosjekteier, og Norturas hovedmål for prosjektet er. Norge var lenge stort sett sjølvberga med eige kjøtt, men i seinare tid har me måtte importera ein del storfe - og småfekjøtt. Studentene skal kjenne omfang og struktur av kjøttproduksjon på storfe og småfe i Norge, vekst og utvikling av slaktedyret, slakte- og kjøttkvalitet, ullproduksjon.


Martinsens sterkt ideologiske omgang med. Helsetjenesten for storfe. De siste årene har det vært en nedgang i produksjon av kjøtt fra norsk storfe.


Samtidig har etterspørselen fra forbrukerne økt. Forskerne i NIBIO har sett på. Alfabetisk A-Å Alfabetisk Å-A Pris lav-høy Pris høy-lav.


Høne, geit og vilt er de mest bærekraftige kjøttalternativene.

Hvis vi halverer kjøttforbruket og spiser det mest klima- og dyrevennlige kjøttet, vil vi få et. En økt satsing på produksjon av småfe og storfe er stikk i strid med meldingens mål om bærekraftig. En av disse kjepphestene er økt kjøttproduksjon ,. Du kan også redusere dine klimagassutslipp ved å erstatte kjøtt fra sau og storfe med kjøtt fra kylling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg