onsdag 12. september 2018

Når skal man kalke plen

Godt tips om hvordan du skal vedlikeholde din plen. Mosen vokser når det er for lite kalk og når det er får mye kalk. Du kan starte å gjødsle og kalke plenen i mars, april, da får du en grønn plen. Dette er lurt å lufte plenen før man legger på. Vi har nettopp bygd hytte og skal nå så plen.


Mye kalk gjør at graset ikke klarer å ta opp.

Når du har helt på gjødsel, kalk og plenfrø,. Plenen skal være multikulturell,. Men når bør man kalke , og hvor ofte? Dette vil gi ekstra næring til plenen og dermed frodigere plen.


Samme metode brukes der man. For å få en grønn og frodig plen. Det er lurt å anlegge plen om høsten,. Ta gjerne en jordanalyse for å finne ut hvor mye du bør gjødsle og evt.

Skal du få en grønn og fin plen bør du begynne å. Når man har luftet plenen eller gitt den en røff omgang. Her er tipsene som gir grønn og fyldig plen til. Deres råd er å få sjekket jordens surhetsgrad før man begynner å strø på kalk. Problemet er at man risikerer å kalke alt for. Jeg mener ikke at det alltid er feil å kalke en plen ,. Vi produserer ferdiggress i Bærum og Lier.


Få dagers åpent kjøp, og gratis bytte av varen. Handle smart - Spar penger. Slik sår du ny plen - steg for steg av Felleskjøpet Når man skal så plen er grunnarbeidet viktig. Dersom det er nødvendig å kalke ,. Jorden må bearbeides og ugress. Hvor ofte og når skal man gjødsle?


Og det er viktig å kjøpe riktig jord når man skal anlegge plen. Kalk hvert tredje år i mengder lik det du har tilført i fullgjødsel for perioden. Har hørt at en ikke skal gjødlse og kalke plenen samtidlig. Går det greit å kalke nå ?

Aldri gjødsle frossen jord. Da kan ikke jord og planter oppta noe. Ville vente til gresset kommer litt i gang. Flere overgjødslinger er bedre enn en stor. Mange tror at man må kalke.


Husk at når jorden og plenen er våt,. Pappa pleier i alle fall å kalke når det regner. Skal ta en titt på linken til plen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg