fredag 6. april 2018

Gjødsling av nysådd plen

Bruk 5-kg FK Hagegjødsel pr 1m2. Les mer om gjødsling av plen her. Nettstedet for deg som er opptatt av husbygging,. Gjødsling før plenene er godt utvokst,.


Etablert plen bør grunngjødsles om våren med 3-kilo Felleskjøpet Hagegjødsel per 1kvadratmeter.

Får å holde mosen i sjakk er det viktig at du gjødsler plenen. Samtidig er det viktig at du slår plenen rett. Hvordan skal jeg anlegge plen , vi gir deg tips om hvordan du får en myk, tett og grønn plen , råd om såing, valg av jor gjødsling og tips om vanning.


Det gir næring til plenen,. Vanner du nysådd plen , lærer du frø og gress til ikke å klare seg selv. Da er du sikkert en av dem som forsøker å ha plen uten at du behøver. Bioklippere er spesielt beregnet på denne formen for klipping og gjødsling i.

Av samme årsaker kan du også anlegge plen tidlig vår. Man skal kunne gjødsle nysådd plen forsiktig etter man har slått et par ganger, men sikrest å gjøre når det er noen dager med. Nysådd plen trenger jevn fuktighet for å spire og etablere seg. Plenmattene skal ikke overlappe hverandre , men legges kant i kant, Ha en kniv tilgjengelig og skjær av der hvor det er plen til overs. Vi produserer ferdiggress i Bærum og Lier.


Handle smart - Spar penger. Lønnetrær tar ikke liv av humler. Ny plen Aller først må du.


Ved sankthans-tider gir du en siste gjødsling ,. Du kan starte å gjødsle og kalke plenen i mars, april, da får du en grønn plen. Høyt kaliuminnhold gjør nysådd gress. Forsett å gi plenen gjødsel helt fram til midten av.


Lite, men ofte gjødsling er bra. For å få en ordentlig grønn og frisk plen bør du gjødsle et par ganger per sesong. Vi har forskjellige gjødslingsprodukter for fjerning av mose og ugress, eller.


Siste halvdel av august er idéell for å anlegge ny gressplen, enten du skal så eller legge ferdigplen.

En nylagt eller nysådd plen trenger nemlig mye vann. En nysådd plen vannes om formiddagen. En omgang med jernrive eller plenlufter og gjødsling vil hjelpe.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg